Help mee de processierups bestrijden

We proberen ook dit jaar de processierupsen preventief te bestrijden door op een duurzame manier tewerk te gaan.

We willen de omgeving waar er veel hinder is van eikenprecessierupsen aantrekkelijker maken voor de meesjes, de sluipwesp, de gaasvlieg, dit zijn de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierupsen.

Om het de meesjes, sluipwespen, gaasvliegen zo comfortabel mogelijk te maken werden al enkele stappen ondernomen.

  • Aan de begraafplaats en aan de polyvalente zaal in de Gasthuisstraat werd een bloemenweide van meer dan 5 000 m² ingezaaid. Dit voorjaar leggen we aan het woonzorgcentrum ook nog een nieuwe bloemenweide aan.
  • In 2018 hebben we in samenwerking met de gemeentelijke Milieuraad een vijftiental insectenhotels opgehangen op verschillende locaties.
  • In het najaar 2019 werden er ongeveer 3 800 extra bloembollen geplant door onze werkmannen.
  • Deze winter hangen we nog een honderdtal nestkastjes voor koolmezen.
  • Bij de eerste maaibeurt van de wegbermen maaien we maar één meter breed, hoofdzakelijk om de verkeersveiligheid te garanderen. Het niet gemaaide deel van de bermplanten kan volop tot bloei komen, waardoor dit verschillende soorten insecten aantrekt.

We willen ook jullie stimuleren, om stappen te ondernemen om tuinvogels en insecten aan te trekken in de tuin. Extra bloembollen planten, nestkastjes hangen, bloemenweide zaaien, insectenhotels ophangen, alle beetjes helpen en zo bestrijden we samen de processierupsen op een duurzame manier.

Gepubliceerd op woensdag 5 februari 2020 11.15 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.