Herdenkingsmoment corona 1 november 2021

Het afgelopen anderhalf jaar heeft corona een grote impact gehad op ieder van ons. Tijdens deze periode hebben velen afscheid moeten nemen van een dierbaar persoon, een afscheid dat niet kon zoals we voorheen gewend waren. Afscheid nemen hoor je echter niet alleen te doen …

Om de vele overledenen tijdens corona te herdenken houdt lokaal bestuur Meerhout op maandag 1 november 2021 van 14 - 16 uur een herdenkingsmoment op de begraafplaats aan de Lieve Vrouweweg.

Tijdens deze uren kan iedereen die dat wil, vrijblijvend, een bezoek brengen aan de begraafplaats. Hiermee willen we als lokaal bestuur ons medeleven betuigen aan alle nabestaanden van overledenen.

Voor elke overledene tijdens de coronaperiode wordt er een kaarsje aangestoken.

Enkele Meerhoutse muzikanten zorgen voor een mooi muzikaal moment.

Het gedicht, waarvoor we in juni een oproep hebben gedaan, zal tijdens het herdenkingsmoment ook bekend gemaakt worden en krijgt een mooie plaats op de begraafplaats.

Daarnaast zal er een groot hart geplaatst worden dat gevuld zal worden met herinneringen aan de overledenen. Hiervoor mogen vooraf reeds foto's, een bidprentje, een mooie tekst, een geschreven briefje, … binnengebracht worden bij team burgerzaken.

De dag van de herdenking zal ook nog de mogelijkheid worden voorzien om iets persoonlijks te bevestigen op het hart.

Gepubliceerd op maandag 11 oktober 2021 16.55 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.