Herinrichting triangel: verloop werken en bouwverlof

De bouw van de rotonde verloopt vlot. De kantstroken en betonnen jerseys plaatst de aannemer de komende weken, waardoor fase 1 grotendeels zal worden afgewerkt voor de kerstvakantie.

Uitharden beton en start bouwverlof

Tijdens de kerstvakantie, vanaf vrijdag 24 december tot en met zondag 9 januari, heeft de aannemer bouwverlof en kan alle beton verder uitharden. Aansluitend voorziet de aannemer een opleidingsweek, waardoor de werken pas vanaf midden januari opnieuw opstarten.

Start aanleg dubbelrichtingsfietspad midden februari (fase 2)

Een korte vooruitblik op de planning zegt ons dat midden februari de aannemer kan starten met fase 2. In deze fase wordt het nieuwe dubbelrichtingsfietspad langs de N174 tussen de nieuwe rotonde en de Triangel aangelegd. Ook wordt een nieuwe invoegstrook gecreëerd aan op/afrit 24 van de E313 richting Antwerpen.
 
In fase 2 kan het verkeer gebruik maken van de nieuwe rotonde en wordt de tijdelijke werfweg dus buiten dienst gesteld. Het noord-zuidverkeer op de N174 wordt omgeleid vanaf de nieuwe rotonde via de Heikantstraat en de Steenweg op Meerhout naar de Triangel. De op- en afrit van de E313 blijft open en kan nog steeds aantakken op de N174.
 
Als alles volgens planning verloopt, begint midden maart fase 3.

Gepubliceerd op donderdag 9 december 2021 16.39 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.