De Kroon: eerste handelszaak in België met Inbraak Veilig certificaat

Woensdag 11 december 2019 werd door het politiecollege en de preventiedienst van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout het Certificaat Inbraak Veilig uitgereikt aan zaakvoerder van Taverne De Kroon.

Certificaat Inbraak Veilig

Wanneer je een inbraakpreventie-advies hebt aangevraagd en nadien alle geadviseerde maatregelen goed hebt uitgevoerd, ontvang je het ‘Certificaat Inbraak Veilig’. Met dit certificaat kan de bewoner laten zien dat de woning, of in dit geval een woning met handelszaak een goede basisbeveiliging heeft zodat inbrekers meer tijd nodig zullen hebben om je huis binnen te dringen. Hierdoor verhoogt de kans aanzienlijk dat zij hun inbraakpoging stoppen.

De bewoner ontvangt een attest dat tien jaar geldig blijft, een sticker en een plaatje dat aan de gevel kan bevestigd worden. Dit zet misschien ook jouw buren aan om hetzelfde te doen en het zal inbrekers ontmoedigen. Op de website www.certificaatinbraakveilig.be kan je alle informatie terugvinden.

Al de gevelopeningen van handelszaak  De Kroon zijn drie minuten inbraakwerend. Het ganse complex is uitgerust met stevig veiligheidsbeslag en camerabewaking.

Een diefstalpreventief advies aanvragen

Zo goed als alle huisbezoeken voor diefstalpreventief advies worden spontaan aangevraagd. Slechts in 6 procent van de gevallen wordt de preventiedienst gecontacteerd na een woninginbraak of poging tot inbraak.
 
 
Gepubliceerd op donderdag 12 december 2019 13.47 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.