25 maart: infomarkt werken brug Meerhout-Vorst

De hoofdwerken voor de bouw van een nieuwe hogere brug in Meerhout-Vorst starten weldra.

Vanaf 10 februari wordt gestart met de werken aan de kaaimuur op rechteroever.

Infomarkt op woensdag 25 maart 2020

Wil je meer weten over de uitvoering van de werken of bekijk je graag de ontwerpplannen eens van dichtbij? Kom dan zeker langs op onze infomarkt.
Op woensdag 25 maart 2020 ben je van harte welkom op de Nike-site. Je kan vrij binnenlopen tussen 16 uur en 19 uur op een moment dat voor jou het beste uitkomt. Deskundigen van alle projectpartners zijn er aanwezig om tekst en uitleg te geven bij de plannen en al je vragen te beantwoorden.

Jaagpad blijft maximaal open

Het jaagpad op rechteroever (fietssnelweg) wordt maximaal open gehouden door middel van de aanleg van een tijdelijk fietspad en, indien nodig, fietscontainers. Slechts op heel beperkte periodes (zoals bijvoorbeeld bij de afbraak van de brug en het invaren van de brug) wordt het jaagpad kortstondig onderbroken. Tijdens de werken ter hoogte van het jaagpad wordt een infobord geplaatst om fietsers en voetgangers te informeren over de komende onderbrekingen.

Nieuwe brug

De nieuwe brug wordt voorbereid in een atelier waarna ze via het water wordt getransporteerd naar een montageterrein langs het jaagpad op de noordelijke rechteroever (stroomopwaarts van de brug). Daar wordt de brug verder samengesteld. Na de assemblage en het bouwen van de nieuwe landhoofden wordt de nieuwe brug ingevaren op dezelfde locatie als de huidige brug.

Hinder

Hinder bij werken kunnen we niet vermijden, maar wel beperken. De Vlaamse Waterweg nv en de VIA T-Albert zijn zich bewust van de impact die de werken op het verkeer hebben. Er wordt bij dit project dan ook belangrijke aandacht besteed aan minder hinder.

Meer info

www.vlaamsewaterweg.be/meerhout-vorst

Gepubliceerd op dinsdag 4 februari 2020 9.52 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.