Investeren in energiebesparing blijft lonen in 2023

Ook in 2023 kan je voor heel wat renovatiemaatregelen premies verkrijgen via Mijn VerbouwPremie. De inkomensgrenzen werden vanaf 1 januari geïndexeerd waardoor nog meer mensen in aanmerking komen voor verhoogde premies.

Bekijk alle info of vraag je premie aan via www.mijnverbouwpremie.be Naast Mijn VerbouwPremie bestaan er ook nog andere premies, een volledig overzicht kan je vinden via www.premiezoeker.be

Zoek je financiering voor de uitvoering van deze renovatiewerken? Voor alle werken waarvoor je een Mijn VerbouwPremie kan krijgen en voor zonnepanelen kan je via Mijn VerbouwLening ook voordelig lenen via het Energiehuis als je tot de middelste of laagste inkomenscategorie behoort(Opgelet, geld lenen kost ook geld!).

Inkomensgrenzen 2023 Laagste inkomenscategorie Middelste inkomenscategorie Hoogste inkomenscategorie
Alleenstaande < €40.730 €40.730 - €51.840 > €51.840
Alleenstaande met 1 persoon ten laste < €57.020 €57.020 - €74.060 > €74.060
Koppel < €57.020 €57.020 - €74.060 > €74.060
Per extra persoon ten laste + €4.160 + €4.160 + €4.160

Heb je nog vragen?

Wil je hulp bij het aanvragen van een premie of een lening? Of heb je vragen rond wonen/energie? Maak een afspraak bij het woon- en energieloket!

Voortaan één digitaal woon- en energieloket voor alle inwoners van de Kempen

Alle Kempense steden en gemeenten bundelen hun informatie en hun ondersteuningsaanbod over wonen, energie en duurzaam bouwen of verbouwen voortaan op één overzichtelijke website: www.duurzaamwonen.be. Het online platform biedt de gebruikers niet alleen objectieve informatie op maat van iedere stad of gemeente, ze kunnen online ook vragen stellen die door de medewerkers worden beantwoord. 

Op www.duurzaamwonen.be tik je als inwoner van de Kempen de naam van jouw stad of gemeente in om alle beschikbare informatie van lokale en bovenlokale overheden op één plaats overzichtelijk aangeboden te krijgen: bijvoorbeeld voor welke premies je in aanmerking komt en hoe je die kunt aanvragen, of van welke adviezen of ondersteuning je gebruik kunt maken. Verder krijg je allerlei handige tips over huren en verhuren, zuinig watergebruik, ventileren, betaalbaar wonen, enzovoort. De aangeboden informatie wordt steeds up-to-date gehouden. Wie dan nog niet geholpen is, kan via de website ook vragen stellen aan een van de medewerkers. Die worden dan zo snel mogelijk beantwoord.

Gepubliceerd op maandag 2 januari 2023 9.23 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.