Ken je Mijn Burgerprofiel al?

Mijn Burgerprofiel is een online profielpagina waar je je persoonlijke gegevens kan terugvinden die bij de overheid bekend zijn. Zowel op Vlaams, federaal als lokaal niveau. Ook de uitnodiging voor de coronavaccinatie zal je via het Burgerprofiel kunnen zien.

'Meld je' aan wordt 'Mijn Burgerprofiel'

Waar je vroeger de knop 'Meld je aan' zag staan rechtsboven op de website, verschijnt nu Mijn Burgerprofiel. Het aanmelden gebeurt op dezelfde manier als vroeger. Voor wie eerder een profiel heeft aangemaakt, verandert er niet veel. Je moet, na het inloggen via Mijn burgerprofiel, nog één maal klikken op Aanmelden bovenaan het formulier dat je wil invullen. Daarna zal je zien dat je gegevens overgenomen zijn in het formulier.

Via www.meerhout.be kan je inloggen op Mijn Burgerprofiel.

In het voordeel van burger én overheid

Tot op vandaag zitten veel persoonsgegevens verspreid over verschillende instanties en beleidsniveaus. Dankzij Mijn Burgerprofiel heb je nu alle informatie bij de hand bij het invullen van aanvragen. Dat betekent minder vergissingen en ontbrekende documenten. En dus efficiëntiewinst voor de administratie én voor jou. Dit alles met de strikte toepassing van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (GDPR of AVG). Je logt veilig in met je eID, itsme of een beveiligingscode via mobile app of sms.

Een dashboard voor jouw lopende zaken

Mijn Burgerprofiel biedt een handig overzicht van alle lopende zaken. Zo kan je als burger de status van je dossiers volgen, bijvoorbeeld bij het aanvragen van een toelating of een premie. Sinds kort is het omgevingsloket ook gekoppeld aan zowel Mijn Burgerprofiel als aan e-loketondernemers.be

Je kan ook doorklikken om het dossier te raadplegen in het e-loket van de bevoegde overheidsdienst.

Bovendien kan je er ook officiële attesten en andere documenten downloaden, bijvoorbeeld een attest van samenstelling gezin, strafregister, ...

Raadpleeg je vaccinatiegegevens

Mijn Burgerprofiel speelt een belangrijke rol in je vaccinatietraject: je kan immers altijd en overal je persoonlijke vaccinatiegegevens online raadplegen.

Meer contactgegevens up-to-date

Als burger kan je  alle contactgegevens raadplegen waarover de overheidsdiensten beschikken. Zo kan je altijd controleren of je gegevens nog correct en actueel zijn, en ze zo nodig aanpassen. Met up-to-date contactgegevens wordt het voor de administratie een stuk eenvoudiger om jou te bereiken.

Bekijk hier hoe je je kan aanmelden op mijn burgerprofiel.

Gepubliceerd op maandag 15 maart 2021 10.20 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.