Koninklijke Fotoclub Focus Meerhout viert 60ste verjaardag met openluchtexpo

De leden van fotoclub Focus vieren hun 60ste verjaardag met de openluchtexpo 'Foto's in't zicht' op het marktplein. De expo loopt nog tot oktober.

In 1963 stichtten tien Meerhoutenaren hun eigen fotoclub en, opmerkelijk, twee van hen, Frans Maes en Jos Convens, zijn nog altijd actieve Focus-leden. Ondertussen telt de club een dertigtal leden die de analoge donkere kamer vlot inruilden voor de digitale lightroom.

Activiteiten

Tweewekelijks komen de leden bij elkaar en is er ruimte voor fotobesprekingen, thema-opdrachten, externe sprekers, lessen en workshops in de club of de eigen studio. Regelmatig bezoeken leden samen ook tentoonstellingen van andere clubs of beroemde fotografen. Jaarlijks is er ook een barbecue en een uitstap.

Wie de voorbije decennia het jaarlijkse fotosalon of een tentoonstelling op de markt bezocht, zag ongetwijfeld een ruime verscheidenheid aan onderwerpen afgebeeld: natuur, landschap, model, actie, sport, architectuur ... Het mag duidelijk zijn: ieder lid vindt bij Focus zijn of haar gading.

Openluchtexpo en digisalon

Tijdens het jubileumjaar kan je werken bewonderen op de openluchttentoonstelling 'Foto’s in ’t zicht' op het marktplein. De expo loopt van juni tot oktober.

Het jaarlijkse foto- en digisalon vindt plaats op 16 en 17 september in de parochiezaal van Meerhout-Gestel. 

Ook lid worden? Stuur een mailtje naar secretaris@focusmeerhout.be

Gepubliceerd op maandag 5 juni 2023 11.02 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.