Kunnen gebedsmomenten, geloofsplechtigheden en vieringen plaatsvinden?

Alle collectieve gebedsmomenten, vieringen en bijeenkomsten blijven verboden. Plechtigheden in kerken, synagogen en feestzalen kunnen niet plaatsvinden.

Uitzonderingen:

  • begrafenisceremonies en crematies┬áin aanwezigheid van maximaal 30 personen, met behoud van 1,5 meter afstand tussen elke persoon en zonder blootstelling van het lichaam van de overledene. Er mag geen koffietafel georganiseerd worden.
  • burgerlijke en religieuze huwelijken: in aanwezigheid van maximaal 30 personen en er mag aansluitend geen receptie plaatsvinden.

    Om voldoende afstand te kunnen voorzien, zullen de burgerlijke huwelijken in Meerhout laten plaatsvinden in de raadzaal van het gemeentehuis.

  • religieuze plechtigheden die opgenomen worden met de bedoeling ze via alle beschikbare kanalen te verspreiden: met maximaal 10 personen (personen verantwoordelijk voor de opname inbegrepen) die de social distance respecteren, de plaats van de eredienst is tijdens de opname gesloten voor publiek.

De gebouwen en religieuze huizen blijven open, met respect voor de sociale afstand. De burgerlijke huwelijken zullen in de raadzaal van het gemeentehuis voltrokken worden.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.