Lachgas is niet om te lachen!

Lachgas is een populaire drug bij jongeren die veel schadelijker is dan de meeste gebruikers denken. Een overdosis aan lachgas kan zelfs leiden tot de dood. Waarom is lachgas zo populair bij jongeren? En wat doet het met het lichaam?

Met deze campagne willen we de jongeren in onze politiezone wijzen op het gevaar van deze drug.

Het gebruik van het lachgas, dat bedoeld is voor medische toepassingen en in de voedingssector, is niet zonder risico. Bij het in- en uitademen van lachgas kan tijdelijk zuurstoftekort ontstaan, met misselijkheid, hoofdpijn en duizeligheid als gevolg. Er is ook een verhoogd risico op ongevallen. Bij chronisch gebruik is er kans op verlaagde vruchtbaarheid en neurologische stoornissen, zoals vitaminetekort, tintelingen in tenen en vingers en hersenschade. Het gas rechtstreeks uit een cilinder zuigen is zeer gevaarlijk, omdat het zodanig koud is dat de longen spontaan kunnen bevriezen, met mogelijk overlijden tot gevolg.

Nog niet overtuigd dat je beter lacht zonder lachgas? Of wil je er meer over te weten komen? Lees de tip van de maand op www.pzglm.be. En praat erover met je kinderen. 

Gepubliceerd op vrijdag 12 maart 2021 11.16 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.