Lezing Sis Van Eeckhout in het kader van 80 jaar bevrijding Meerhout

Op vrijdagavond geeft Sis van Eeckhout in de Agora van het gemeentehuis van Meerhout een uitgebreide lezing van zo'n 1,5 uur over de Tweede Wereldoorlog, meer bepaald over de opkomst van het nazisme, de vervolging van de politieke gevangenen en de joden, de organisatie van het verzet en de gruwel van de kampen. 13 september 2024 is een symbolische datum voor Meerhout, want dan zal het exact 80 jaar geleden zijn dat Meerhout tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd van de bezetter.

Sis van Eeckhout is de zoon van Ludo van Eck die in 1922 geboren werd als Ludo van Eeckhout en in 1944 als verzetsman gearresteerd werd. Hij overleefde het concentratiekamp Dachau. De moeder van Sis overleefde Ravensbrück en Mauthausen. Als eerbetoon aan de miljoenen slachtoffers van de kampen en als waarschuwing voor de nieuwe generaties bezocht en bestudeerde Ludo van Eck na de oorlog alle kampen. Hij schreef er meerdere romans over en ook het gelauwerde ‘’Boek der Kampen’’. Ludo van Eck overleed in 1991.

Sis van Eeckhout zet het werk van zijn vader verder. Zij bezochten samen alle nazi-kampen en Sis gaf enkele jaren geleden ‘’Het boek der Kampen” een volledige update met nieuwe informatie en talrijke nieuwe (kleur)foto’s. 

Sis van Eeckhout zal op 11 november 2024 ook gastspreker zijn op de 11-novemberviering in Meerhout. 

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

waar

Agora gemeentehuis

organisatie

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.