Mag ik paardrijden?

Paardrijden in je eigen weide of op je eigen piste is toegestaan.

Paardrijden op je eigen paard in de manege is toegestaan voor het welzijn van het dier, alleen als de manege dit niet zelf kan voorzien en met voldoende social distance. Je mag je met fiets of wagen verplaatsen tussen je woonplaats en de manege.

Paardrijden (in het zadel, aangespannen, aangelijnd) is ook toegestaan onder volgende strikte voorwaarden:

  • Als fysieke activiteit in openlucht zonder fysiek contact, eventueel samen met mensen die onder hetzelfde dak wonen, en/of in het gezelschap van maximum twee, steeds dezelfde, andere personen (ruiters).
  • Als training of les met een trainer of een meerderjarige toezichter in een manege (in een buitenpiste of een piste die openstaat aan de buitenlucht), met maximum 20 personen (ruiters).
  • Ritten te paard met het oog op het welzijn van het dier, met een maximum van drie ruiters.

Verplaatsing

Je mag de wagen nemen om je te verplaatsen tussen de woonplaats en de manege of de plaats van de rit, en desgevallend ook om het paard te vervoeren.

Minderjarige kinderen of hulpbehoevenden mogen door hun ouders of een begeleider naar en tijdens de activiteit begeleid worden. Indien deze begeleider ook deelneemt aan de activiteit zelf, dan tellen zij mee voor het toegelaten aantal ruiters.

Altijd geldende maatregelen

In alle gevallen en tijdens de hele duur van de activiteit of aanwezigheid ter plaatse moeten de hygiëne- en social distancing maatregelen strikt worden nageleefd en moet er dus altijd een afstand van 1,5 meter nageleefd worden.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.