medische vragenlijst

In het vaccinatiecentrum zal een verpleegkundige je een aantal vragen stellen over je gezondheidstoestand. Bekijk deze vragen vooraleer je naar het vaccinatiecentrum komt, zo ben je goed voorbereid: 

1. Had je in het verleden een ernstige allergische reactie op een vaccinatie zoals kortademigheid, gezwollen tong of lippen, ernstige netelroos of huiduitslag? 

 • Allergie op zich is geen contra-indicatie voor vaccinatie. Je krijgt beter geen vaccinatie als je ernstige allergische reacties (bv. anafylactische reacties) hebt ontwikkeld op één van de bestanddelen van het vaccin. Bespreek dit vooraf met je huisarts of huisapotheek.

2. Ben je zwanger of geef je borstvoeding?

 • Als je zwanger bent of borstvoeding geeft, mag je gevaccineerd worden. Als je hierover nog vragen hebt, lees dan de informatie op www.laatjevaccineren.be/veelgestelde-vragen of neem contact op met je huisarts. 

3. Had je de voorbije dagen corona of een positieve test?

 • Heb je een coronatest gehad die positief was, en ben je in de 14 dagen erna niet ziek
  geworden? Dan is er geen probleem en mag je gevaccineerd worden.
 • Heb je een coronatest gehad die positief was en je bent wel ziek? Wacht dan 14 dagen
  nadat je bent genezen om een afspraak te maken, en contacteer je huisarts.

4. Neem je bloedverdunners? 

 • Neem je één van volgende bloedverdunners: marcoumar, sintrom, eliquis, xarelto, lixiana of pradaxa? Dan kan je gevaccineerd worden, alleen moet de verpleger dan wat langer op de vaccinatieplaats drukken na inenting. 

5. Volg je chemotherapie of neem je medicatie die je weerstand vermindert?

 • Neem contact op met de oncoloog of behandelende arts om na te gaan of je het vaccin mag krijgen en om het beste moment ten opzichte van de behandeling te plannen, om de werkzaamheid van het vaccin zo efficiënt mogelijk te maken.
 • Meestal is dit echter geen belemmering maar kan dit je anti- stofaanmaak wat verminderen. 

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.