Meerhout huldigt sportlaureaten 2022

Vrijdagavond 20 januari stond sportend Meerhout in de spotlights. De strafste sportieve prestaties van de inwoners werden in de kijker gezet. Ook de sportvrijwilligers werden gelauwerd.

Sportvrouw + 18 jaar is kampioen dressuur Lotte Lenaerts, sportman +18 jaar is ruiter Wilm Vermeir die recent nog de Wereldbeker Jumping won op de Kerstjumping in Mechelen.

Sportmeisje -18 jaar is tafeltennisster Lotte Leysens, sportjongen -18 jaar is wegwielrenner Kamiel Eeman.

Zwemmer Jeff Groenen kaapte de prijs voor sporter met een beperking weg.

Sportploeg 2022 is tennis U15 van tennis en padelclub De Nethe met Merel Degeling, Amelie Janssen, Maite Meuleman. Zij legden vorig jaar een schitterend parcours af.

RG United vzw, die heel wat getalenteerde gymnasten verenigt, is sportvereniging 2022.

Tot slot ging ook de persprijs naar Jeff Groenen, die er volgens de gespecialiseerde pers in 2022 extra uit sprong met tal van mooie resultaten.

Sportvrijwilligers

Ook de sportvrijwilligers werden in de bloemetjes gezet:

  • De dames van het naaiteam van Dansstudio Crazy Moves.
  • Voor wandelclub De Bavostappers: Alois Cuyvers, Lisa Vandijck, Guido Sterckx, Christiane Loret, Fernand Cuypers, Simone Loret, Willy Cuypers, Leona Huysmans, Paul Cuypers, Astrid Janssens.

En een speciale vermelding voor Robert Van Hove, stichter van wandelclub De Bavostappers en trainer G-basket van Unified basket Dessel, die de prijs van sportverdienstelijke in ontvangst mocht nemen.

Foto's van de sportlaureatenviering vind je in het fotoalbum.

Gepubliceerd op zaterdag 21 januari 2023 10.25 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.