Meerhout plant bomen op 21 november

Heb jij zin om onze natuur vooruit te helpen en daarbij zelf de handen uit de mouwen te steken? Neem dan deel aan onze plantactie op zondag 21 november.

In 2020 kocht lokaal bestuur Meerhout een perceel grond in de Engstraat met als doel dit te bebossen. In de winter van 2020-2021 werden op een deel van dit perceel geboortebomen voor de Meerhoutse borelingen van 2019 geplant. Dit najaar willen we de resterende oppervlakte van het perceel bebossen. Het gaat om de aanplant van circa 1 300 bomen en struiken.

We doen een warme oproep aan Meerhoutse verenigingen en inwoners om samen de handen uit de mouwen te steken en enkele bomen te komen planten.

Hoe gaan we te werk?

De planting vindt plaats op zondag 21 november. Bosgroep Zuiderkempen begeleidt de gemeente bij deze bebossing. 

In de voormiddag planten de gezinnen van de kinderen die geboren zijn in 2020 een boom. Deze gezinnen ontvangen hiervoor een persoonlijke uitnodiging. In de namiddag is iedereen welkom om mee te helpen. Dit kan doorlopend tussen 13.00 en 16.30 uur.

Breng wel zeker je eigen werkhandschoenen en spade mee. 

Parkeren kan op de parking voor jeugdcentrum De Kater, Sportlaan 18 2450 Meerhout. Via een kleine wandeling van circa 300 meter bereik je het plantperceel. Wegwijzers tonen je de weg van de parking naar het perceel.

Schrijf je (of jouw vereniging) vooraf in

We vragen om je deelname op voorhand te melden aan team groen en milieu. Dit kan:

- via het inschrijvingsformulier. Klik hier om het formulier in te vullen.

- telefonisch op het nummer 014 24 99 50.

Inschrijven kan tot en met woensdag 17 november.

Tijdens dit evenement worden foto's genomen voor publicatie. Wil je niet dat er foto's van jou gepubliceerd worden, meld dit dan expliciet via e-mail aan milieu@meerhout.be.

Dit project krijgt de steun van de Vlaamse overheid en BOS+.

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

waar

Engstraat

organisatie

Lokaal bestuur Meerhout i.s.m. Bosgroep Zuiderkempen

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.