Meerhout ruimt zwerfvuil op 27 maart

Zwerfvuil is vervelend, maar samen kunnen we het probleem aanpakken. De gemeente Meerhout mag al enkele jaren rekenen op de hulp van meer dan 40 vrijwilligers die op regelmatige basis zwerfvuil ruimen op een afgesproken traject. Meerhout wil deze vrijwilligers steunen in hun opzet en is daarom op zoek naar veel helpende handen om Meerhout geheel zwerfvuilvrij te maken. Doe je mee?

Waarom een zwerfvuilactie?

Zwerfvuil is vervelend, maar samen kunnen we het probleem aanpakken.
Gewoon al door klein afval als papiertjes, snoepwikkels in de vuilbak te gooien in plaats van zomaar op de grond, verandert er al heel wat in ons straatbeeld. Want zonder dat kleine zwerfvuil is het voor iedereen veel aangenamer om te wandelen, te winkelen en te wonen in onze mooie gemeente. En dat willen we toch allemaal? Doe dus zeker ook mee. Hoe klein en onbeduidend het misschien ook lijkt, vele kleintjes maken ... een berg afval.

We doen een warme oproep aan Meerhoutse verenigingen, buurt- en woonwijkcomités, inwoners om samen de handen uit de mouwen te steken en zwerfvuil te verzamelen.

Hoe gaan we te werk?

Het lokaal bestuur zorgt voor vuilniszakken, afvalknijpers, werkhandschoenen, fluohesjes.
Dit materiaal kan je afhalen tussen maandag 22 maart en vrijdag 26 maart in het gemeentehuis bij team milieu, tijdens de openingsuren. Je bespreekt daar ook het traject dat je zal doen.

Op zaterdag 27 maart in de voormiddag verzamel je het zwerfvuil op jouw traject. Tussen 11 en 12 uur lever je het ingezamelde zwerfvuil en het materiaal in aan de gemeentelijke werkplaatsen, Eindhoutsebaan. 

We verzoeken je om ook tijdens deze actie de geldende coronamaatregelen te respecteren. 

Schrijf je (of jouw vereniging) vooraf in

Inschrijven kan tot en met 15 maart.
Meld je deelname en wanneer je het materiaal ophaalt aan team groen en milieu:
• via het inschrijvingsformulier of
• telefonisch op het nummer 014 24 99 50

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

waar

Meerhout

organisatie

lokaal bestuur Meerhout

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.