Meerhout ruimt zwerfvuil van 25 februari tot 16 maart

Zwerfvuil is vervelend, maar samen kunnen we het probleem aanpakken. Meerhoutse scholen, verenigingen, buurt- en woonwijkcomités, individuele vrijwilligers,... De gemeente roept iedereen op om hierbij een handje toe te steken.

Waarom een zwerfvuilactie?

Zwerfvuil is vervelend, maar samen kunnen we het probleem aanpakken.

Het vraagt maar een kleine moeite om dit grote probleem definitief uit Meerhout te bannen. Gewoon al door klein afval als papiertjes, snoepwikkels en buskaartjes in de vuilbak gooien in plaats van zomaar op de grond, verandert er al heel wat in ons straatbeeld. Want zonder dat kleine zwerfvuil is het voor iedereen veel aangenamer om te wandelen, te winkelen en te wonen in onze mooie gemeente. En dat willen we toch allemaal? Doe dus zeker ook mee. Hoe klein en onbeduidend het misschien ook lijkt, vele kleintjes maken... een berg afval.

We rekenen voor onze zwerfvuilactie op de hulp van Meerhoutse scholen, verenigingen, buurt- en woonwijkcomités, individuele vrijwilligers, ….

Hoe gaan we te werk?

Deelnemers kiezen, in overleg met de gemeente, zelf een tijdstip en een traject dat zij wensen te ruimen tussen 25 februari en 16 maart 2019.

Slotactiviteit

Op zaterdagvoormiddag 16 maart van 9 tot 12 uur organiseren we een slotactiviteit. Deelnemers kunnen die voormiddag nog een traject zwerfvuilvrij maken, en het verzamelde afval deponeren in de voorziene afvalcontainer. De slotactiviteit gaat van 9 tot 12 uur door op: Jeugdhuis De Faar, Sportlaan 18. De warme soep staat klaar voor de deelnemers.

Schrijf je vooraf in

Laat ten laatste op maandag 18 februari weten dat je (of jouw vereniging) deel neemt aan deze actie. Dit kan via onderstaande contactgegevens.

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

waar

Meerhout en omgeving

organisatie

gemeentebestuur Meerhout

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.