Mijn VerbouwLening digitaal

Je kan Mijn VerbouwLening enkel nog online aanvragen. Het woon- en energieloket kan je daarbij helpen. Maak een afspraak via www.duurzaamwonen.be/loket of 014 24 99 20. De rentevoet is aangepast naar 2,75 %.

Mijn VerbouwLening is een initiatief van de Vlaamse overheid waarmee je renovatiewerken kan financieren. Naast isolatiewerken, kan je ook lenen voor het plaatsen van een warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, binnenrenovatie of het veilig maken van de elektriciteit …

Goed om te weten

  • Je kan maximaal 60 000 euro lenen aan de hand van goedgekeurde offertes.
  • De looptijd van de lening is maximaal 25 jaar.
  • Geen dossierkosten.
  • De rente bedraagt sinds 24 februari 2024 2,75 %.

Opgelet, geld lenen kost ook geld!

Digitaal

Sinds 1 februari is het niet langer mogelijk om je kredietaanvraag in te dienen via de post. Je dient de aanvraag te doen via het online loket van Vlaanderen. Wie geen of weinig digitale vaardigheden heeft kan hiervoor terecht op het woon- en energieloket, na afspraak op woensdagvoormiddag in het gemeentehuis.

Mijn VerbouwPremie in combinatie met Mijn VerbouwLening?

Sinds 1 januari 2024 moet je bij de aanvraag van Mijn VerbouwPremie aanduiden dat je voor deze investering een Mijn VerbouwLening hebt aangevraagd. De premie zal dan aangewend worden als vervroegde afbetaling van je Mijn VerbouwLening.

Het woon- en energieloket kan je helpen met zowel je aanvraag voor een Mijn VerbouwLening als voor het indienen van je Mijn VerbouwPremies.

Meer info

www.duurzaamwonen.be/mijnverbouwlening of 014 53 53 00

Maak een afspraak in jouw gemeente via www.duurzaamwonen.be/loket of 014 24 99 20

Gepubliceerd op dinsdag 27 februari 2024 8.41 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.