Nieuw: papieren zakken voor gft

Vanaf volgend jaar kan je een papieren zakje gebruiken om je groenten-, fruit en tuinafval (gft) in te verzamelen. De grootte van de zak (tien liter) is ideaal om te gebruiken in de keuken. De papieren zak houdt zowel je keukenemmertje als je gft-container proper.

Papieren gft-zak wordt ook groen gas

Papier is perfect voor een optimale biologische kringloop. Negentig procent van de papieren zak, met FSC-label, is cellulose, de ideale grondstof voor de productie van groen gas in de nieuwe vergistingsinstallatie voor gft in Beerse.

De papieren zakken voor gft vervangen de huidige bio-afbreekbare zakken. Uiteraard mag je de bio-afbreekbare zakken die je nog hebt, gebruiken tot ze op zijn. Vanaf 1 januari 2020 zijn de papieren zakken te koop op het recyclagepark. De zakken zitten verpakt in een pakket van tachtig stuks en kosten zes euro per pakket.

Sinds januari 2019 zijn de sorteerregels voor gft veranderd: etensresten, vlees- en visresten, eieren, kaas … mogen voortaan in het gft gedeponeerd worden. Deze nieuwe sorteerregels vind je terug op de nieuwe papieren zak. Of wil je graag een nieuwe sorteersticker voor je gft-container? Vraag die aan via afvalbeheer@iok.be. Zo wordt het sorteren van gft nog eenvoudiger.

Gepubliceerd op donderdag 21 november 2019 12.19 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.