Nieuwe wandelknooppuntenkaart Grote Netewoud beschikbaar

De nieuwe wandelknooppuntenkaart 'wandelnetwerk Grote Netewoud' is binnenkort beschikbaar aan het onthaal van het gemeentehuis en in de andere toeristische infopunten. De wandelknooppuntenkaart 'wandelnetwerk Grote Netewoud' komt er in de plaats van de kaart 'Kempense Landduinen'.

Nieuw: wandelnetwerk Grote Netewoud

Wandelnetwerk het Grote Netewoud, voorheen gekend als wandelnetwerk Kempense Landduinen, is het resultaat van een doorgedreven samenwerking van de gemeente Meerhout met de omliggende gemeenten Mol, Balen en Stad Geel, het Agentschap Natuur en Bos en Toerisme Provincie Antwerpen.

Wandelnetwerk Grote Netewoud staat voor een avontuurlijke beleving in moerassige bossen en metershoge zandduinen. Het vernieuwde wandelnetwerk belooft meer dan 405 kilometer wandelplezier. Dat is een uitbreiding met 53,5 kilometer aan nieuwe trajecten. Daarom werd de kaart in een volledig nieuw jasje gestoken met een frisse en moderne look en feel. Je kan de kaart binnenkort verkrijgen aan het onthaal in het gemeentehuis en in de andere toeristische infopunten: https://www.meerhout.be/toeristische-infopunten. De kostprijs van de kaart is 8 euro.

Meer wandelplezier

Een nieuwigheid op de kaart is het traject rond het Pakawi-dierenpark, maar ook noordwaarts is het gebied uitgebreid. Hierdoor is nu ook de verbinding tussen het Grote Netewoud en de Kempense Meren een feit. Deze twee netwerken vormen nu samen één groot wandelnetwerk.

Daarnaast is ook de toevoeging van het waardevolle overstromingsgebied Molderbroek en een rechtstreekse verbinding met het centrum van Mol nieuw op de kaart. Verder is er nu ook een aansluiting op Sunparks Kempense Meren, de put van Rauw en Sluis. Omwille van al deze nieuwigheden is de gemeentelijke brochure Wandelen in Meerhout niet beschikbaar. De brochure krijgt een update.

Een gedetailleerd overzicht van alle wijzigingen vind je op www.routedokter.be.

Suggestielussen

De suggestielussen op de kaart zijn kant- en klare wandelingen met tips om er een leuke daguitstap van te maken, kortom: voor ieder wat wils!

Meer info

Team vrije tijd

toerisme@meerhout.be

014 24 99 28

www.kempen.be

Gepubliceerd op vrijdag 26 maart 2021 13 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.