Straffe cultuurmakers gezocht!

Heb jij het afgelopen jaar iets boeiend gedaan op cultureel vlak? Heb je met een groep vrienden of je vereniging een knap project op poten gezet waar cultuurminnend Meerhout van genoot? Stuur dan voor 1 december je kandidatuur in voor de Cultuurprijs.

Meerhout heeft een gezonde voedingsbodem voor creativiteit. Daar zijn wij van overtuigd!
De Cultuurraad blikt terug op het voorbije jaar met de uitreiking van de cultuurprijzen.

Cultuurprijs

Voor de cultuurprijs zijn we op zoek naar personen, groepen of verenigingen die zich in 2019 verdienstelijk hebben gemaakt op cultureel gebied; zoals letterkunde, toneel, architectuur, muziek, geschiedenis, volkskunde, fotografie, film, ballet, dans, schilderkunst, beeldende kunst.
Er wordt rekening gehouden met de bijdrage die de kandidaat levert aan de uitstraling en het culturele leven van de gemeente Meerhout, met de verankering in de gemeente en met het eventuele publieksbereik, de originaliteit en de creativiteit.

Cultuurvrijwilliger

Ook kandidaturen voor cultuurvrijwilligers zijn welkom tot 1 december. Elke persoon die zich 15 jaar of langer belangeloos inzette als bestuurslid van een socio-culturele vereniging, die lid is van de gemeentelijke Cultuurraad van Meerhout, komt in aanmerking. Het opnemen van de taak als bestuurslid hoeft niet aaneensluitend te gebeuren. Ze hoeft evenmin bij één socio-culturele vereniging te gebeuren. Wanneer een persoon in een jaar gelijktijdig in meerdere verenigingen bestuurslid is, wordt dit als één jaar beschouwd.

Op 22 december, tijdens het nieuwjaarsconcert, worden de prijzen uitgereikt.

Je kan hier het volledige reglement en het formulier om je kandidatuur te stellen, downloaden.

Gepubliceerd op zondag 22 december 2019 9.30 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.