Energiehuis Kempen: info en advies over energie besparen bij jou thuis

Wil je je energiefactuur verlagen? Of staan er renovatiewerken op de planning? Het Energiehuis Kempen is een initiatief van de Vlaamse overheid, dat je wegwijs maakt in de verschillende (steun)maatregelen voor energie-investeringen en renovatiewerken.

Meerhout maakt deel uit van het Energiehuis Kempen. Je kan dus bij je gemeente terecht voor informatie over premies en ondersteuningsmaatregelen (groepsaankopen, renovatieadvies…). Indien nodig helpt een medewerker je op weg met de nodige aanvragen. Je komt best langs vóór  je de energiebesparende maatregelen uitvoert, zodat je op voorhand rekening kan houden met de voorwaarden.

Vlaamse Energielening

Je kan via het Energiehuis Kempen ook een beroep doen op de Vlaamse Energielening. Je kan een renteloze lening (0% JKP) zonder bijkomende kosten afsluiten voor energiebesparende maatregelen aan je woning, als je behoort tot een bepaalde doelgroep.

Het gaat om personen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming van het ziekenfonds, personen met een jaarlijks gezamenlijk belastbaar inkomen lager dan 31.550 euro (inkomsten 2017 – aanslagbiljet 2018), beschermde afnemers…

Als alleenstaande, gepensioneerde of schoolverlater maak je veel kans om tot die doelgroep te behoren.

Voor meer info over de energielening:

Ellen Vanhoudt, T 014-57 42 79, ellen.vanhoudt@iok.be, www.iok.be/energielening

‘Let op, geld lenen kost ook geld’

Gepubliceerd op maandag 16 maart 2020 15.01 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.