Oktober = maand van het borstkankeronderzoek

Vroegtijdige opsporing is de beste bescherming tegen borstkanker. Laat van je 50ste tot en met je 69ste elke twee jaar een screeningsmammografie nemen.

In juni 2001 startte de Vlaamse overheid met het Bevolkingsonderzoek Borstkanker. Het onderzoek moedigt vrouwen van 50 tot en met 69 jaar aan om elke twee jaar een screeningsmammografie te laten nemen. Een screeningsmammografie kan afwijkingen in je borsten vroegtijdig opsporen, lang voordat je er zelf iets van merkt.

Tijdig opsporen is belangrijk

Borstkanker kan al in een vroeg stadium worden ontdekt. Daardoor is het één van de ziekten die in aanmerking komen voor een bevolkingsonderzoek. Doordat de ziekte vroeger wordt vastgesteld, kunnen verwikkelingen of een zwaardere behandeling worden vermeden en is de kans op volledige genezing groter.

Meer weten over het bevolkingsonderzoek? 

Bel gratis naar het Centrum voor Kankeropsporing op 0800 60160 tussen 9 en 12 uur en 13 en 16 uur, stuur een e-mail naar info@bevolkingsonderzoek.be, of surf naar https://borstkanker.bevolkingsonderzoek.be/

COVID-19? 

Stel je deelname niet uit. De mammografische eenheden nemen zeer strenge maatregelen om besmetting met Covid-19 te voorkomen. Als je geen besmetting of symptomen hebt, maak dan gewoon die afspraak!

Gepubliceerd op woensdag 30 september 2020 8.53 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.