Online workshops met tips & tricks

De gemeenten Meerhout, Balen, Dessel, Laakdal, Mol, Retie en Stad Geel organiseren samen met Stuifzand elke eerste donderdag van de maand de rest van het jaar (met uitzondering van de zomermaanden) enkele online workshops. Deze workshops kunnen een antwoord bieden op vragen of problemen die je als vereniging in deze tijden mogelijk ervaart. Vergeet zeker niet vooraf in te schrijven als één of meerdere workshops je interesseren!

Update je vereniging- Online workshops met tips & tricks

Vragen over de vzw- wetgeving? Online vergaderen, hoe pak je dat concreet aan? Hoe zorg je dat de communicatie goed verloopt en je vrijwilligers aantrekt? Wat moet je doen om samen goede ideeën te krijgen? En hoe zet je je activiteiten via filmpjes en nieuwe media in de kijker? Met dit workshopprogramma kunnen jij en je vereniging aan de slag.

Workshops

  • 6 mei - 20 uur: vzw-wetgeving en UBO- register

De "uiteindelijke begunstigden" van elke vzw, onder meer de bestuurders, moeten geregistreerd worden in het zogenaamde UBO-register en jaarlijks bevestigd worden (UBO staat voor ultimate beneficial owner, oftewel uiteindelijke begunstigde). Wat houdt deze verplichting in? Wie is uiteindelijke begunstigde? Hoe pak je het praktisch aan? Tijdens deze opleiding krijg je een antwoord op deze vragen en tal van tips om met het UBO-register aan de slag te gaan.

Docent? Davy De Laeter, vzw Kliniek.be 

Aantal? Maximaal 25 deelnemers

  • 3 juni - 20 uur: online vergaderen

Wil je met je vereniging online meetings houden? Weet je niet goed wat kiezen: Zoom, Teams, Google Meet? Ontdek de verschillende mogelijkheden tijdens deze workshop.

Docent? Liesbeth Krivitzki

Aantal? Maximaal 25 deelnemers

  • 2 september - 20 uur: communicatie in je vereniging

Communicatie is belangrijk: sowieso tijdens een 'normale' werking van een vereniging. Dus zeker in deze rare, moeilijke tijden. Hoe doe je dat dan? Ontdek bruikbare tips op een interactieve online manier. We gaan ook op zoek naar goede ervaringen, staan stil bij de vraag wat communicatie nu juist is. Welke communicatiestijlen helpen je vooruit? Wat zijn does en don'ts als het aankomt op communicatie?

Docent? Igor Geubbelmans

Aantal? Maximaal 20 deelnemers

  • 7 oktober - 20 uur: vrijwilligers aantrekken

Bestuursleden of andere vrijwilligers werven is niet altijd gemakkelijk. Uiteraard wens je 'goede' vrijwilligers. Hoe pak je dat aan? Tijdens deze avond krijg je tips waarmee je aan de slag kunt.

Docent? Lutgart Rens

Aantal? Maximaal 20 deelnemers

  • 21 oktober - 20 uur: EXTRA infosessies

Alle sessies waren in een mum van tijd zo goed als volzet. Hierdoor werd beslist om nog extra infosessies te voorzien voor zij die nog niet de kans hebben gehad om aan een sessie deel te nemen. Volgende infosessies kunnen op 21 oktober gevolgd worden:

- vzw-wetgeving en UBO register

- vrijwilligers aantrekken

- brainstormtechnieken

- nieuwe media en filmpjes maken

  • 4 november - 20 uur: brainstormtechnieken

Hoe is het met je vereniging gesteld? De coronatijd heeft ongetwijfeld gevolgen gehad. We kunnen wachten en hopen dat we de oude draad terug kunnen oppikken, maar we kunnen ook kijken wat we nu al kunnen doen. Daarvoor kunnen we wel een paar creatieve insteken gebruiken. Tijdens deze vorming gaan we daar dieper op in. Hoe bepalen we onze doelen? Op welke manier kunnen we op nieuwe ideeën komen? Hoe kunnen we creatieve technieken in groep of allen toepassen? We kijken met andere ogen naar onze vereniging!

Docent? Dirk Van Nimwegen

Aantal? Maximaal 16 deelnemers

  • 2 december - 20 uur: nieuwe media en filmpjes maken

Wil je aan de slag met video binnen je vereniging? Een tutorial maken? Een korte reclamespot? Een filmpje met sfeerbeelden? ... In deze workshop bekijken we niet alleen de mogelijkheden, maar gaan we er ook mee werken. Zodoende je na deze workshop direct aan de slag kan voor jouw vereniging.

Docent? Liesbeth Krivitzki

Aantal? Maximaal 25 deelnemers

Praktische informatie

De workshops worden aangeboden door Avansa en de gemeenten Balen, Dessel, Laakdal, Meerhout, Mol, Retie en Stad Geel, die samenwerken binnen Stuifzand.

De vormingen zijn gratis, maar inschrijven is verplicht. Je kan - zolang er plaats is - tot een week voor de workshop aanmelden via onderstaand inschrijvingsformulier.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeGRqeczdORFiAQTxxFz-FGZEhfE41_iNDQs0vhf0ZiI_FnQQ/viewform

Voor de extra infosessie kan er via volgende link ingeschreven worden:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdTnkIRAXwxXtod_zaHeJJe8ibGWLol1zp7L2xWQv8gg0cUNg/viewform

praktische informatie

wanneer

prijs

Gratis

waar

webinar

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.