Op stap met Stabbel: zomereditie

Stabbel, het wandelconcept voor kinderen, is terug met leuke nieuwe routes en spelletjes in de 6 Stabbelgemeenten. In elke gemeente is er een korte route, waar de Stabbelspelletjes gespeeld kunnen worden, en een lange route. De Stabbelwandelingen kunnen vanaf 4 juli de hele zomer lang gewandeld worden.

Concept

De Stabbelwandelingen zijn leuke wandelingen voor kinderen, waarbij ze op elke route een verschillend spelletje kunnen spelen. Sinds corona is het concept aangepast van een evenement dat 1 dag liep, naar wandelingen over een langere periode. Men kan zo zelf kiezen wanneer men de wandelingen doet. Met de zomereditie zijn we al toe aan onze vierde corona-editie. Stabbel is een samenwerking tussen de toeristische diensten van de gemeenten Geel, Meerhout, Laakdal, Hulshout, Herselt en Westerlo.

Zomereditie

De zomereditie zal van start gaan op 4 juli 2021 en loopt door tot 30 september 2021. Elke gemeente heeft weer één korte en één lange route uitgestippeld. Op elke korte route kunnen kinderen een ander spelletje terugvinden. Bij elke wandeling kom je onderweg 15 bordjes tegen (met uitzondering van Westerlo, waar er 21 bordjes zijn). Deze bordjes zijn onderdeel van het Stabbelspelletje van de respectievelijke wandellus. Je kan het korte traject volgen met de spelletjes of het lange traject om gewoon te genieten van de omgeving en de natuur. 

Als je de spelletjes wil spelen is het belangrijk om steeds te vertrekken vanaf de aangewezen startplaats. In Meerhout gaan de korte en lange route van start aan de kerk van Gestel. Zowel de korte, als de lange route zijn volledig te volgen op de wandelknooppunten.

Brochure

De Stabbelbrochure met de verschillende spelletjes is vanaf 2 juli in Meerhout verkrijgbaar in het gemeentehuis en de bibliotheek. Je kan de brochure ook hieronder downloaden.

Meer info

Vragen, problemen onderweg of een bordje verdwenen?

team toerisme

014 24 99 28

toerisme@meerhout.be.

praktische informatie

wanneer

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.