Op vakantie met het gezin? Check dan zeker de geldigheid van de KIDS-ID.

Nu de reisbeperkingen niet meer gelden, is de kans groot dat je binnenkort naar het buitenland gaat met het gezin. Check daarom zeker de geldigheid van je identiteitsdocumenten, ook deze van de kinderen.

De KIDS-ID is namelijk noodzakelijk voor reizen binnen de Europese Unie (en enkele andere landen) voor kinderen jonger dan 12 jaar.

Je vraagt deze kaart best op tijd aan om een dure spoedprocedure te voorkomen.

Een Kids-ID heeft een geldigheidsduur van drie jaar en blijft geldig tot de vervaldag, ook al is je kind ondertussen 12 jaar geworden en kan het vanaf dat moment een elektronische identiteitskaart voor Belgen aanvragen.
Opgelet: wanneer de foto van het kind niet meer gelijkend is, moet je wel een nieuwe Kids-ID aanvragen.

De Kids-ID kost 6,60 euro en heeft een leveringstermijn van ongeveer 3 weken.

Als je te lang wacht met het aanvragen van de Kids-ID moet je deze via een dure spoedprocedure aanvragen. De prijs voor de spoedprocedure varieert vanĀ 89,90 euro totĀ 121,40 euro.

De Kids-ID kan aangevraagd worden bij team Burgerzaken. Je kan pasfoto's laten maken op het gemeentehuis. Een setje van 6 foto's kost 8 euro.

Meer informatie?

Meer informatie over de KIDS-ID vind je terug op de website van FOD Binnenlandse Zaken: https://www.ibz.rrn.fgov.be/nl/identiteitsdocumenten/kids-id/faq/

Gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2021 9 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.