Openlucht fototentoonstelling Bevrijdingsfeesten 2019

Terugblik op 75-jarige herdenking van de Bevrijding van Meerhout.

In 2019 vond de 75-jarige herdenking van de Bevrijding van Meerhout plaats. Het werd een echt volksfeest. Een gevarieerd weekendprogramma dat begon met een officiële bloemlegging aan het oorlogsmonument in de Bevrijdingslaan, een receptie, een filmvoorstelling, een prachtige optocht door de gemeente, en dat op zondag afgesloten werd met een brunch en optredens.

Het werd een groots evenement onder een stralende zon. Een evenement dat de moeite waard is om op terug te blikken. Daarom hebben de organisatoren De Met & friends en Vaderlands Vredelievend Meerhout, met steun van lokaal bestuur Meerhout, de handen in elkaar geslagen om een openlucht fototentoonstelling uit te werken. Vanaf 14 februari 2021 kan je de prachtige beelden van deze memorabele volkstoeloop bewonderen op het marktplein van Meerhout.

Vanaf 14 februari 2021

Het is trouwens geen toeval dat de tentoonstelling op 14 februari zal openen. Het is op die dag dat in 1943 een Britse Wellington bommenwerper in De Donken neerstortte. Ieder jaar vindt er een herdenking plaats aan het achtergebleven staartstuk in De Donken.

De fototentoonstelling zal enkele maanden te bezichtigen zijn.

praktische informatie

wanneer

waar

filter op categorie

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.