Opwaarderingswerken aan de begraafplaats

De gemeentelijke begraafplaats aan de Lieve Vrouweweg in het centrum wordt groener. De komende maanden vergroenen we het gedeelte recht voor het inkomgebouw.

Meer groen

De beplanting in het gedeelte recht voor het inkomgebouw is toe aan vervanging. Daarom komen er nieuwe planten en bomen. De betegelde paden tussen de graven gaan weg en worden aangelegd in gazon, ook de urnevelden krijgen meer groen en worden onderhoudsvriendelijker ingericht.

Mogelijk gedeeltelijke afsluiting

De begraafplaats blijft altijd toegankelijk, al kan een deel ervan tijdelijk afgesloten zijn. De werken zorgen mogelijk dus wel voor wat hinder. We proberen dit zoveel mogelijk te beperken.

Groene gedenkplaats

De werken passen in de visie die een aantal jaar geleden werd uitgewerkt. In 2015 kreeg de begraafplaats een gedenkbos voor biologisch afbreekbare urnen en een rozenweide voor levenloos geboren kindjes. Vorig jaar werd de Tulpenweide in gebruik genomen, een nieuwe asverstrooiingsplaats. Het lokaal bestuur wil hiermee van de begraafplaats een aangename groene gedenkplaats maken.

Gepubliceerd op dinsdag 1 juni 2021 9.01 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.