Overlegcomité 19 juli: covid safe ticket voor georganiseerde evenementen en strengere controles na terugkeer uit het buitenland

Het overlegcomité van de verschillende deelstaten heeft zich gebogen over de coronamaatregelen en versoepelt stap voor stap.

Stilaan winnen we terrein, maar het overlegcomité zal stap voor stap blijven versoepelen. Voorzichtig blijven is de boodschap.

Covid Safe Ticket voor events

Het Covid Safe Ticket (CST) kan worden ingezet voor evenementen vanaf 1 500 personen. Zo een corona-attest moet vermelden of je gevaccineerd bent, een negatieve coronatest hebt afgelegd of de ziekte hebt doorgemaakt en dus antilichamen hebt.
De CST-regel gaat in vanaf 13 augustus voor events buiten, vanaf 1 september voor evenementen binnen.
De CST-regeling is niet verplicht.
Als je geen CST hebt, dan moet je de afstands- en mondmaskerregels volgen. Als een concertorganisator vanaf 1 september gebruikmaakt van de CST-regeling, dan kan er  binnen opnieuw een optreden met publiek plaatsvinden zonder mondmaskers en social distancing.

Strengere controle op terugkerende reizigers

Er zullen ook strengere controles komen op testen en quarantaine voor wie uit een zone terugkeert waar gevaarlijke virusvarianten circuleren. Voor alle duidelijkheid: dat geldt niet voor wie uit een dergelijke Europese zone terugkeert en volledig gevaccineerd is.

Er zal ook meer gecontroleerd worden op het PLF-formulier, dat je verplicht bent om in te vullen na terugkeer uit het buitenland. Vooral in de luchthavens zal hierop meer gecontroleerd worden.

Het volgende overlegcomité is gepland voor half augustus.

Gepubliceerd op maandag 19 juli 2021 16.34 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.