Problemen met je nieuwe identiteitskaart? Check zeker je eID software

De identiteitskaart zit sinds begin dit jaar in een nieuw jasje. Niet alleen de buitenkant ziet er anders uit, ook de kaart zelf en de contactchip zijn vernieuwd. Hierdoor kan je problemen ondervinden met online toepassingen met een oude versie van de eID-software.

Merk jij dat je identiteitskaart niet werkt wanneer je je wil aanmelden bij online toepassingen zoals Mijn Burgerprofiel en Tax-on-web? Om je identiteitskaart te kunnen blijven gebruiken in een digitale toepassing, is er een nieuwe versie van de eID-software. Het is dus belangrijk om deze nieuwe versie te installeren.

Om geen problemen bij het lezen van je nieuwe kaart te ondervinden, willen we je vragen om de eID-software te updaten via volgende website: https://eid.belgium.be/nl.

Ook de applicatie “eID Viewer” kan je via deze website bijwerken. Met deze applicatie kan je je eigen PIN-code veranderen en de geldigheid van de certificaten op de identiteitskaart verifiëren. Het certificaat Authentificatie geeft je toegang tot de applicaties en via het certificaat Handtekening kan je documenten elektronisch ondertekenen.

Alles over de vernieuwde eID vind je op: vernieuwde-eid.be.
Gepubliceerd op donderdag 21 oktober 2021 9 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.