Proefopstelling éénrichting in Schoolstraat en Oude Vorstsebaan

Vanaf maandag 11 april geldt er in Schoolstraat en Oude Vorstsebaan éénrichtingsverkeer voor auto's, vrachtwagens en motorfietsen en bromfietsen klasse B. Het gaat om een proefopstelling.

Een veilige schoolomgeving

Het einde van de verbouwingswerken aan basisschool De Duizendpoot is in zicht. Gedurende deze werken was er geen doorgang mogelijk voor auto's en vrachtwagens. Omdat veilige schoolomgevingen ons nauw aan het hart liggen, willen we van de situatie gebruik maken om de Schoolstraat veiliger en meer leefbaar te maken voor de school en voor de buurtbewoners. Daarom zijn we twee avonden met hen in overleg gegaan. We hebben geluisterd naar de ideeën van leerlingen, leerkrachten, buurtbewoners en naaste bewoners die ook impact hebben ondervonden van deze tijdelijke verkeerssituatie. Want we willen deze straat grondig herinrichten zodat ze veiliger en meer leefbaar wordt. We gaan hierbij stap voor stap te werk, met verschillende proefopstellingen.

Eénrichting in Schoolstraat en Oude Vorstsebaan

Op maandag 11 april starten wij in Schoolstraat en Oude Vorstsebaan met het plaatsen van signalisatie voor de proefopstelling éénrichtingsstraat, waarbij beide straten éénrichtingsstraten worden.

Voor gemotoriseerd verkeer geldt dan éénrichtingsverkeer in Schoolstraat tussen Boerenkrijglaan en Beerstraat. Met andere woorden: je kan dan enkel vanaf Boerenkrijglaan of Aardbezienstraat de Schoolstraat inrijden. In Oude Vorstsebaan zal dit in omgekeerde richting gelden, namelijk éénrichtingsverkeer van Beerstraat richting Aardbezienstraat. Verderop in Oude Vorstsebaan en Schoolstraat is nog wel tweerichtingsverkeer mogelijk.

Fietsers (ook speedpedelecs), voetgangers en bromfietsers klasse A mogen overal in beide richtingen blijven rijden of wandelen.

Uitbreiding zone 30

We breiden de zone-30 uit van Schoolstraat en Oude Vorstsebaan naar een gedeelte van Aardbezienstraat, Boerenkrijglaan en Eikenboomlaan.

Door éénrichtingsverkeer in te voeren en de zone-30 uit te breiden, verminderen we het gemotoriseerd verkeer en maken we de schoolomgeving veiliger, comfortabeler en meer leefbaar voor iedereen.

Proefopstelling

Belangrijk: deze opstelling is een proefopstelling en is tijdelijk. We willen nagaan welk effect deze maatregelen hebben op de verkeerssituatie en de buurt. We willen ook graag weten wat jij van deze proefopstelling denkt. Hiervoor kan je binnenkort een online enquête invullen via www.meerhout.be Heb je tussentijds opmerkingen of vragen? Dan kan je die mailen naar: proefopstelling@meerhout.be

Deze proefopstelling met éénrichtingsverkeer zal minimum drie maanden blijven staan. Bijkomend zullen wij ook een proefopstelling opzetten waarmee we de inrichting van de Schoolstraat willen verbeteren.

Na een positieve evaluatie kunnen deze tijdelijke opstellingen definitief ingevoerd worden.

Gepubliceerd op vrijdag 8 april 2022 10 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.