renovatie Nete-bruggetjes

De twee bruggetjes over de Nete ter hoogte van Gewad en Smissestraat zijn dringend toe aan renovatie. De Vlaamse Milieumaatschappij heeft hiervoor de firma Renotec ingeschakeld. Tijdens de werken kan je niet over de bruggetjes.

Tijdens de renovatiewerken zijn de bruggen volledig afgesloten, hierdoor kunnen zowel gemotoriseerde voertuigen als fietsers en voetgangers de Nete niet oversteken. Om de hinder zoveel mogelijk te beperken, worden de bruggen één na één aangepakt: je kan dus altijd via één brug over de Nete.

Het herstellen van de bruggetjes duurt telkens vier weken.

Aangepaste data:

  • De brug van Gewad wordt afgesloten van maandag 28 maart tot en met vrijdag 29 april.
  • De brug in de Smissestraat zal afgesloten zijn van maandag 2 mei tot en met vrijdag 27 mei.

Het weer kan deze planning wijzigen.

voor wie?

impact op wandel- en fietsknooppunten

fietsers

De werken aan brug 't Gewad zullen geen impact hebben op het fietsnetwerk Kempen.

De werken aan de Smissestraat hebben wel impact op het fietsnetwerk Kempen. Door de werken aan de brug in de Smissestraat is de route tussen fietsknooppunten 43 en 54 niet beschikbaar. Eveneens zullen fietsers die de borden van de Monumentenroute volgen dezelfde omleiding moeten nemen.

De bruggen aan 't Gewad en de Smissestraat liggen ook op de route van de Landduinenroute, waardoor men ook hier de aangeduide omleidingen dient te volgen.

wandelaars

Tijdens de werken aan brug 't Gewad en de brug in de Smissestraat zal er tussen verschillende wandelknooppunten in het wandelknooppuntennetwerk Grote Netewoud impact zijn.

Bij werken aan de brug aan 't Gewad zal de route tussen de wandelknooppunten 96 en 91 niet beschikbaar zijn.

Bij werken aan de brug aan de Smissestraat is er geen impact op het wandelknooppuntennetwerk. De GR-route passeert wel aan de Smissestraat. Zij dienen de groene route te volgen.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.