Rookmelder verplicht vanaf

Vanaf 1 januari 2020 is het wettelijk verplicht om op elke verdieping van je huis minstens één rookmelder te hebben hangen.

Dit geldt ook voor appartemenenten en studio’s en in kamerwoningen moet er zelfs in elke kamer een rookmelder zijn.

Waarom rookmelders plaatsen?

  • Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand. Ze zijn helemaal niet duur en makkelijk zelf te plaatsen. Zodra de rookmelder rook detecteert, zorgt het alarmsignaal ervoor dat jij en je huisgenoten zichzelf in veiligheid kunnen brengen.
  • Om wettelijk in orde te zijn, moet elke woning, appartement of studio op elke verdieping minstens een rookmelder hebben. In kamerwoningen moet er bovendien ook in elke kamer een rookmelder zijn.

Hang rookmelders…

Brand verwoest niet alleen woningen, maar ook levens… Meer nog dan het vuur op zich, maakt vooral de rook slachtoffers. Rook verspreidt zich razendsnel en vooral ’s nachts is de kans groot dat je de brand te laat opmerkt. Hang daarom rookmelders en bescherm jezelf en je gezin tegen de gevaren van brand. Vanaf 1 januari 2020 zijn ze bovendien verplicht in elke woning in Vlaanderen. 

… en registreer ze!

Heb je al rookmelders hangen in je woning of heb je ze net opgehangen? Registreer ze dan voor eind 2019 op https://hangrookmelders.be en maak kans op een Beats headphone of een Spotify Premium maandabonnement.

 

Gepubliceerd op maandag 14 oktober 2019 9.33 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.