Spandoeken loven werkers en vrijwilligers

Lokaal bestuur Meerhout wil alle professionelen en vrijwilligers die actief zijn in deze coronatijden hartelijk bedanken en hen een hart onder de riem te steken. Om dit duidelijk te maken liet het bestuur spandoeken maken.

Spandoeken aan gemeentehuis en kiosk

Daar waar normaal rond deze tijd het spandoek van de MAK zou hangen, het tweejaarlijkse kunstenfestival van amateurs, prijkt nu een reusachtig spandoek waarmee lokaal bestuur Meerhout alle professionele krachten wil bedanken die zich deze weken volop inzetten op allerlei vlakken. Van  bakkers, zorgverleners, vuilnismannen, tot postbodes, leerkrachten, kinderopvang, handelaars en eigen personeel.

Maar ook de vrijwilligers worden hartelijk bedankt voor hun belangeloze inzet. Op spandoeken rondom de kiosk op het marktplein worden ook zij uitvoerig bedankt. Zonder hun hulp zouden de meest kwetsbare mensen zoals ouderen en mensen met een zwakke gezondheid het hard te verduren hebben.

Hulpplatform

Ben je inwoner en wil je je steentje bijdragen als vrijwilliger? Lokaal bestuur Meerhout heeft een centraal hulpplatform Meerhout helpt opgestart in samenwerking met Give a Day. Via dit platform kunnen zowel personen met een zorgnood als vrijwilligers zich melden. Alle vrijwilligers, die zich via dit platform melden, zijn ook verzekerd via de vrijwilligersverzekering van de Vlaamse Overheid. Je opgeven kan via https://www.impactdays.co/meerhouthelpt/

Zorg goed voor jezelf en voor anderen

Lokaal bestuur Meerhout benadrukt om de maatregelen te blijven naleven, alleen zo kunnen we de verspreiding van het virus vermijden.

Gepubliceerd op donderdag 16 april 2020 11.30 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.