Speeltuin Kinderweelde en speelzone Totterpad rookvrij vanaf 31 mei 2021

Meerhout zet mee de schouders onder het project Generatie rookvrij. We doen dit samen met de andere gemeenten van de eerstelijnszone Zuiderkempen. Zo zorgen we er mee voor dat de publieke speelterreinen rookvrij worden, want 'zien roken, doet roken'.

Ter gelegenheid van de Werelddag zonder Tabak op 31 mei worden alle publieke speelterreinen in onze regio rookvrij gemaakt. De vrijwilligers van Speeltuin Kinderweelde en Natuurpunt stappen met plezier mee in dit verhaal. Als extra ondersteuning kunnen zij deelnemen aan een infosessie 'Hoe rokers aanspreken in een rookvrije zone'. Hier krijgen ze extra tips en tricks om rokers positief te benaderen. 

Het project streeft naar een samenleving waarin elk kind geboren na 2019 rookvrij kan opgroeien. Zelfs zien roken is uit den boze. Niet roken op en langs speelplekken is essentieel om kinderen op een gezonde manier te laten opgroeien. 

Generatie rookvrij is een project van Kom op tegen kanker, de Stichting tegen kanker en tientallen andere organisatie. Alle deelnemende lokale besturen ondertekenden het Charter Generatie Rookvrij en er worden regelmatig rookstopcursussen aangeboden. 

Gepubliceerd op dinsdag 25 mei 2021 13.45 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.