Stem op jouw favoriet voor de cultuurprijs!

Op 13 april 2024 vindt de cultuurprijsuitreiking met lenteconcert plaats in de Sint-Jozefkerk in Meerhout-Berg. Vanaf dit jaar heb jij als burger ook de mogelijkheid om invloed te hebben op de uitslag van de cultuurprijs. Stem dus op jouw favoriet!

Praktisch

Op 13 april 2024 vanaf 19.30 uur vindt de cultuurprijsuitreiking met lenteconcert plaats in de Sint-Jozefkerk in Meerhout-Berg. De cultuurprijzen worden uitgereikt door de gemeentelijke cultuurraad. De cultuurprijs is een combinatie van een jury- en een publieksstem, waarbij de winnaar diegene is die gecombineerd de meeste stemmen haalt. 

In 2022 werd de cultuurprijs uitgereikt aan Bar Bavo. 

Kandidaten

Alle kandidaten hebben in 2023 een unieke prestatie geleverd. Het gaat om een combinatie van individuele prestaties en evenementen van verenigingen die een groot bereik hadden in Meerhout en/of daarbuiten. Alle kandidaten hebben zo bijgedragen tot de promotie van het socio-culturele leven in Meerhout, waarvoor we hen al uitermate willen bedanken.

De voorstelling van de kandidaten gebeurt in alfabetische volgorde en kan in geen geval gezien worden als een indicator van de jurystem. 

Kandidaat 1: Chiro Berg

Verwezenlijkingen: Chiro Berg vierde in 2023 haar 60- jarig bestaan met een boeiende en interactieve tentoonstelling, genaamd "Expeditie Chiro Berg". Deze unieke ervaring nam bezoekers mee naar de oorsprong van de Berg en de oprichting van Chiro Berg, het kloppende hart van het gehucht waar vrijwel elke bewoner ooit in aanraking is gekomen met Chiro Berg. 

Kandidaat 2: Jef Verheyden

Verwezenlijkingen: Jef Verheyden is een muzikale duizendpoot, getuige zijn 3 muzikale diploma's: slagwerk, bastuba en hafabra-directie. In 2023 organiseerde hij samen met Harmonie Sint-Jorisgilde nog de 2de versie van SJIC. Hij deed met Kon. Fanf. St.Jozefsgilde op wereldniveau mee aan het WMC in Kerkrade. Daarnaast was Jef Verheyden in de jaren 2000 ook één van de drijvende krachten achter de oprichting van Jeugdensemble Yota en MPO. De laatste jaren heeft hij ook zijn eigen productiehuis "Nootzakelijk", waarmee hij in 2023 met de voorstelling "The Ballerino" in België, Nederland en zelfs Noorwegen rond tourde. 

Kandidaat 3: Koninklijke Fotoclub Focus Meerhout

Verwezenlijkingen: Al 60 jaar lang vinden tal van hobbyfotografen hun gading in de vele verscheidene disciplines binnen de fotoclub. Twee van de stichtende leden zijn nog steeds actieve leden. In 2023 organiseerde Fotoclub Focus naast hun jaarlijks fotosalon met regionale uitstraling ook een tentoonstelling rond de kiosk om hun 60-jarig bestaan te vieren. Die tentoonstelling kon tussen mei en december 2023 bezichtigd worden. Fotoclub Focus lag tevens mee aan de basis van de ontwikkeling van de mogelijkheid tot tentoonstellingen rond de kiosk. Verder nam het ook deel aan de Roefel en Meerhout voor beginners.

Kandidaat 4: KWB Meerhout-Berg-Centrum

Verwezenlijkingen: In 2023 organiseerde KWB Meerhout-Berg-Centrum naar goede gewoonte een concert met brede weerklank in de Sint-Jozefkerk. Zo trad Night Fever, een Duitse band, met hun 'Tribute to the Bee Gees' op voor een volle zaal met 600 muziekliefhebbers. Er was aandacht voor mensen in een rolstoel en er werd ook terug een samenwerking met de sociale dienst op poten gezet om ook deze mensen te kunnen laten genieten van een concert. Een team van 60 KWB-vrijwilligers leidde alles in goede banen. Als kers op de taart kon er € 1.500 geschonken worden aan een goed doel, namelijk 'Help Brandwonden Kids Mol'.

Kandidaat 5: Verenigingen van 't Volkshuis en Ludwig van Isterdael

Verwezenlijkingen: Gedurende een volledige week werkten alle verenigingen van 't Volkshuis samen om allerlei activiteiten op touw te zetten om Ludwig van Isterdael te ondersteunen in zijn poging het wereldrecord bartending te halen. Ludwig van Isterdael behaalde het wereldrecord door maar liefst 120 uur non-stop achter zijn toog te staan. Nadien kon ook € 1.530 geschonken worden aan 2 goede doelen, namelijk 'Menstruatie-armoede en Shangrila home kids'.

Stemprocedure

De publieksstemming verloopt volledig online. Er kan maar eenmaal gestemd worden per e-mailadres.

Stemmen kan via volgende pagina van 11 maart 2024 tot en met 12 april 2024: https://forms.microsoft.com/e/CX1acry0tn

Indien het je niet lukt om digitaal je stem achter te laten, kan je dit ook fysiek laten doen aan het onthaal van het gemeentehuis.

Meer info

Team cultuur

014 24 99 28

cultuur@meerhout.be 

Gepubliceerd op vrijdag 9 februari 2024 11.19 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.