Uitbreiding van de pmd-zak vanaf 1 maart 2021

Momenteel mogen in de PMD zak enkel Plastieken flessen, Metalen verpakkingen en Drankkartons

Via de blauwe pmd-zak wordt een groot deel van de huishoudelijke verpakkingen ingezameld. Toch zitten er jaarlijks in de huisvuilzak van de Vlaming nog ongeveer 15 kg plastics die niet gerecycleerd worden. Een groot deel ervan zijn verpakkingen die mits extra inspanningen toch een tweede leven kunnen krijgen.

Daarom besliste de Vlaamse regering midden 2018 voor een uitbreiding van de pmd-zak. Deze uitbreiding van de pmd-zak wordt in fases ingevoerd omdat de sorteerinstallaties moeten aangepast worden. Meerhout is vanaf 1 maart 2021 aan de beurt. Vanaf die datum mogen ook alle huishoudelijke plastic verpakkingen bij in de blauwe zak. Denk maar aan yoghurtpotjes, botervlootjes, plastic zakken en folies. Tot 1 maart 2021 wijzigt er niets aan de blauwe zak in Meerhout.

Meer info: www.denieuweblauwezak.be

De inzameling van restplastiek via de gekende groene zakken op het recyclagepark zal vanaf 2021 worden stopgezet. Koop dus geen te grote hoeveelheden groene zakken aan!

De nieuwe blauwe zakken zijn goedkoper. Voor een rol PMD-zakken betaalt u sinds 1 januari 2021 3,60 euro (0.15 euro/zak).

Succes bij het sorteren.

Gepubliceerd op maandag 3 juni 2019 15.55 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.