Update verhoging bruggen Eindhout en Geel-Stelen

De werken aan de brug over het Albertkanaal in Geel-Stelen gaan een belangrijke fase in.

Sinds zaterdag 9 maart is er gestart met de bouw van de zijdelen van het brugdek en in de loop van april wordt het middendeel van de brug geplaatst. Om deze werken veilig te laten verlopen, zal in de periode tussen maandag 11 maart en eind mei het jaagpad op de noordelijke linkeroever en de Kemeldijk een aantal keren onderbroken zijn. Langs het jaagpad worden infobordjes geplaatst om fietsers te informeren over de komende onderbrekingen.

 

Meer info: http://www.vlaamsewaterweg.be/brug-geel-stelen

Eindhout

Eind 2018 werd de oude brug in Eindhout al afgebroken om plaats te maken voor de nieuwe stalen boogbrug. De staalstructuur voor die nieuwe brug werd voorbereid in een atelier en daarna geassembleerd op een montageterrein op rechteroever op de terreinen van Frangema staal, net stroomafwaarts van de brug.

Op zaterdag 2 en zondag 3 februari 2019 werd deze geassembleerde brug ingevaren. Zaterdagmorgen is de brug van het montageterrein op een ponton gereden. Zondagmorgen zette het ponton dan koers richting de nieuwe locatie. Daar aangekomen is de brug op het ponton gedraaid en over de tijdelijke landhoofden getild.

Als alles volgens planning verloopt zal de nieuwe brug begin mei 2019 worden geopend voor het verkeer.

De nieuwe brug  heeft een totale overspanning van 128 m en een nuttige breedte van 15,60 m op het smalste punt. Het kanaal onder de brug wordt verbreed tot 86 meter.

 

Meer info: http://www.vlaamsewaterweg.be/brug-eindhout

 

Wil je op de hoogte blijven van de werken? Schrijf je dan in voor de digitale nieuwsbrief.

 
Gepubliceerd op maandag 11 maart 2019 13.16 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.