Vanaf 6 maart zijn er wegenwerken in Olmen. Hierdoor is de verbinding tussen Ham en Mol via Olmen en Balen, volledig afgesloten.

Vanaf 6 maart zijn er wegenwerken in Olmen. Hierdoor is de verbinding tussen Ham en Mol via Olmen en Balen, volledig afgesloten. De werken duren tot begin april. Er is een bovenlokale omleiding uitgewerkt.

De omleiding is als volgt:

  • komende vanuit Olmen: Burgemeester Adriaensenlaan – Borgerhout – Genebroek – Kiezel richting N71 (en omgekeerd)
  • komende vanuit Ham: Gestelsesteenweg – Borgerhout – Genebroek – Kiezel richting N71 (en omgekeerd)
  • komende vanuit Balen: N71 richting Winkelomheide – Kiezel – Genebroek – Borgerhout – B. Adriaensenlaan/Gestelsesteenweg (en omgekeerd).


Deze verbinding is bijzonder druk, verwacht wordt dat veel bestuurders hun weg via Meerhout zullen kiezen.

Wij raden aan om het centrumgebied (zeker tijdens de spitsuren) te vermijden wanneer mogelijk tussen 6 maart en begin april.

In Borgerhout en Genebroek zal een snelheidsbeperking gelden van 50 kilometer per uur. Hier zullen snelheidscontroles zijn. Ook mogelijke sluipwegen zullen gedurende de werken continu worden gemonitord.

De Lijn

De lijnbussen vanuit Olmen richting Mol en verder hebben via Balen geen omleidingsweg. Er zullen dan ook andere lijnbussen dan normaal op de route St. Jozeflaan-Cardijnstraat-Roosterputstraat en Mgr. Cruysberghslaan rijden. Deze lijnbussen volgen hun voorziene omleiding.

Meer info

Vanaf maandag 6 maart: grote omleiding door werken aan doorgang Ham-Mol in Olmen - Gemeente Balen

Gepubliceerd op vrijdag 3 maart 2023 10.48 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.