Verbod op indoor-evenementen met meer dan 3 500 aanwezigen in de provincie Antwerpen

In de provincie Antwerpen is er met onmiddellijke ingang een politieverordening van kracht die indoor-evenementen met meer dan 3 500 aanwezigen verbiedt. 

Door het hoge aantal besmettingen, hospitalisaties en de hoge bezettingsgraad op intensieve zorgen,  en door het alarmniveau 5 voor België als geheel, is deze dringende, bijkomende maatregel nodig om het hoofd te bieden aan de vierde golf van het coronavirus covid-19. Tegelijk staat ook de eerstelijnszorg onder sterke druk, wat eveneens tot dit besluit bijdraagt. 

Omwille van die reden beslist gouverneur Cathy Berx dat indoor-evenementen met meer dan 3 500 aanwezigen met onmiddellijke ingang verboden zijn. Gouverneur Cathy Berx nam deze beslissing in nauw overleg met burgemeester Bart De Wever, die zich eveneens bezorgd toont over indoor massaevenementen. Voor provincie Antwerpen geldt in het bijzonder dat dit besluit betrekking heeft op evenementen die in het Sportpaleis of in Lotto Arena worden georganiseerd. Dat betekent dat de activiteiten die in het Sportpaleis gepland zijn niet zullen doorgaan.  

meer info

  • zie politieverordening in de bijlage
Gepubliceerd op zaterdag 4 december 2021 11.08 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.