Verhoog je zelfconsumptie van elektriciteit met de premie sturing elektrische warmte

Heb je zonnepanelen én een digitale meter? Dan loont het de moeite om even te bekijken of je je elektrische verwarming of elektrisch opgewekt sanitair warm water slim kunt aansturen. Zo vermijd je piekmomenten in het elektriciteitsverbruik en stem je je verbruik beter af op je eigen energieproductie

Het is aangewezen om je eigen opgewekte stroom zo veel als mogelijk zelf te gebruiken (en dus zo weinig als mogelijk op het elektriciteitsnet te plaatsen). Een kWh elektriciteit die je van het net afneemt kost immers zes maal meer dan de vergoeding die je krijgt indien je elektriciteit op het net zet.

Om dit te realiseren heb je een slim aansturingsapparaat nodig dat je elektrische verwarming, warmtepomp(boiler) of elektrische boiler koppelt aan je digitale meter of zonnepanelen. Het toestel meet of je ruimte hebt om je eigen elektriciteit te gebruiken en kan vervolgens het elektriciteitsverbruik van je toestellen aanpassen.

Voor het plaatsen van zo’n slim apparaat kan je een premie krijgen indien dit door een installateur geplaatst wordt. De premie Sturing Elektrische Warmte (SEW) kan je aanvragen bij Fluvius. Met deze premie krijg je 50% van de aankoop- en installatiekosten van zo’n sturingsapparaat terugbetaald, met een maximum van 400 euro.

Meer info

Premie sturing elektrische warmte | Duurzaam Wonen 

Maak een afspraak bij het woon- en energieloket via 014 24 99 20

Gepubliceerd op donderdag 14 maart 2024 9.10 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.