Vernieuwing gedeelte Nikelaan vanaf begin juni 2019

Na de aanleg van enkele afslagstroken en een beveiligde fietsoversteken, volgen voor de zomer alweer de volgende vernieuwingen op de Nikelaan. AWV pakt een gedeelte van het wegdek van de Nikelaan (N156) in Laakdal en Meerhout aan.

Dit over een afstand van ongeveer 750m tussen poort A en poort F van de Nikesite, ter hoogte van de bocht aan het kanaal. 

De oude betonweg wordt over de volledige breedte opgebroken. De rijweg wordt opnieuw opgebouwd op een dubbele fundering met daarop drie lagen asfalt, voorzien voor zwaar verkeer.  Meteen worden er goten langs de weg voorzien voor de afvoer van regenwater. 

Deze werkzaamheden worden gefaseerd uitgevoerd vanaf dinsdag 11 juni 2019 tot begin juli. Men werkt overdag op weekdagen.
 

Opgelet: infrastructuurwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden.  De huidige planning kan dus steeds nog schuiven.
 

Minderhinder maatregelen: Nikelaan langs beide kanten toegankelijk, omleiding via E313 

De werfzone wordt tijdens de werken afgesloten voor verkeer, waardoor de Nikelaan tijdelijk in twee wordt geknipt. Vanuit richting Laakdal en vanuit richting Ham is de Nikelaan nog toegankelijk, maar is ze doodlopend ter hoogte van de werfzone. 

Alle percelen die buiten de werfzone liggen, blijven dus steeds bereikbaar via één zijde van de Nikelaan: 

  • Omleiding naar Nikelaan zijde Laakdal: volg ‘41’
  • Omleiding naar Nikelaan zijde Ham en Meerhout: volg ‘42’


Er wordt een omleiding aangegeven over de E313 via de complexen ‘25 Ham’ en ‘24 Geel-Oost’.

Voor de toegankelijkheid van de Nikesite worden ook een aantal minder-hindermaatregelen getroffen, zoals de aanleg van tijdelijk wegenis.
De westelijke en (nieuwe) oostelijke hoofdtoegangen voor personeel en bezoekers blijven steeds bereikbaar.

 

 

Gepubliceerd op maandag 13 mei 2019 18.12 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.