Drie vrijwilligersvacatures voor de prijs van één

Bij de renovatie van de gemeentelijke basisschool De Duizendpoot, doken recent een aantal interessante objecten op. Samen met de heemkundige kring Meerhouts patrimonium en enkele vrijwilligers willen we deze inventariseren voor het nageslacht. Zin om te helpen? Dan kan op 3 verschillende manieren.

In een klein, gezellig team werken we 1 dag per week aan een digitale inventaris van het erfgoed van de school. Hierin beschrijven en fotograferen we oude lesmaterialen die gebruikt werden in de Meerhoutse klassen.

Taak 1: objecten beschrijven en digitaliseren

Je beschrijft alle voorwerpen nauwkeurig en registreert ze in de computer. Als we meer informatie nodig hebben over een mysterieus object, ga je op speurtocht. Het lokaal bestuur voorziet voor jou een opleiding, een verzekering en begeleiding doorheen het hele project. 

Taak 2: objecten fotograferen

Je tovert met behulp van onze mobiele fotostudio duidelijke, scherpe en goed belichte foto’s uit je camera. Het lokaal bestuur voorziet voor jou een opleiding, een foto-set, een verzekering en begeleiding doorheen het hele project. Je hebt geen eigen camera nodig maar je mag wel met je eigen camera werken als je dat wenst.

Taak 3: objecten meten, labelen, fotograaf assisteren

Je gaat voorzichtig aan de slag om de objecten te meten en te labelen. Je leert hoe je moet omgaan met erfgoedobjecten, zet objecten klaar voor de fotograaf en helpt mee aan de bewaring van het Meerhouts scholenerfgoed. Het lokaal bestuur voorziet voor jou een opleiding, een verzekering, materiaal en begeleiding doorheen het hele project. 

Jouw profiel

  • Je hebt interesse in de geschiedenis en het erfgoed van de school.
  • Je bent nieuwsgierig naar oude lesmaterialen.
  • Je bent handig en werkt geduldig en nauwkeurig.
  • Je bent een teamspeler.
  • Je kan je 1 dag per week vrijmaken.
  • Je bent vertrouwd met digitale fotografie (enkel voor taak 2).

Ons aanbod

  • Vrijwilligerswerk met maatschappelijke relevantie.
  • Een unieke blik op het erfgoed van de school.
  • De kans om je kennis te delen en bij te leren, in de praktijk en door vorming op maat (vb. hanteren van erfgoedobjecten, herkennen van schadefactoren …)
  • Een vrijwilligersverzekering, koffie en gezelligheid

Voor meer informatie en/of het melden van interesse in één van deze vrijwilligersvacatures, kan je terecht bij cultuurbeleidscoördinator Jennis Georgissen:

Jennis.Georgissen@Meerhout.be

014 24 99 28 

Gepubliceerd op dinsdag 2 november 2021 11.01 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.