vzw Bar Bavo wint cultuurprijs

Afgelopen vrijdag vond het nieuwjaarsconcert plaats in de Sint-Jozefkerk. Hiermee sluiten het lokaal bestuur en de cultuurraad van Meerhout het jaar feestelijk af. Die avond zijn ook de cultuurvrijwilligers in de bloemetjes gezet en mocht vzw Bar Bavo de cultuurprijs in ontvangst nemen.

Dit jaar verzorgde Harmonie Sint-Jorisgilde, samen met accordeonist Elien Huysmans, voor het eerst het nieuwjaarsconcert. Met een mooi programma met verschillende muziekgenres toonden ze meer dan hun kunnen. Afsluiten deden zij met O' mijn liefste Meerhout, waarmee ze de hele zaal op hun hand kregen.

Vzw Bar Bavo wint cultuurprijs

Tijdens het nieuwjaarsconcert werden ook de cultuurprijs en prijs voor cultuurvrijwilliger uitgereikt. De cultuurprijs werd uitgereikt aan vzw Bar Bavo. Vzw Bar Bavo werd in het leven geroepen om 150 jaar Zittaart niet onopgemerkt aan zich voorbij te laten gaan. Vzw Bar Bavo bracht een mooie samenwerking tussen de Zittaartste verenigingen teweeg, waarbij elke vereniging één weekend het beste van zichzelf mocht geven. Ook het Meerhouts Percussie Orkest kreeg een eervolle vermelding voor het behalen van de eerste prijs in de ere-afdeling op de wedstrijd Percussie van vlamo.

Niet minder dan zeven vrijwilligers van verschillende verenigingen werden in de bloemetjes gezet voor hun engagement dat ze al meer dan vijftien jaar aangaan binnen hun vereniging: Geert Helsen (Kdoem/Harmonie Sint-Jorisgilde), Gerda Steurs, Greta Van Ouytsel, Juliette Noels, Marie-Claire Beyens (allen Samana Berg), Mathilde Verheyen (Femma Meerhout-Berg) en Roger Mees (Koninklijke Fotoclub Focus Meerhout).

Gepubliceerd op maandag 26 december 2022 12.12 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.