Welke 4 personen mag ik ontvangen?

Een huishouden (dit betekent de personen die onder hetzelfde dak wonen, ongeacht hun aantal) mag maximaal 4 mensen ontvangen:

Steeds dezelfde 4 personen , zij maken al dan niet deel uit van eenzelfde huishouden. Die personen vormen een sociale bubbel.

De 4 personen worden gekozen als huishouden en niet als individu. Als bijvoorbeeld het hele huishouden ervoor kiest om de 4 grootouders te zien, dan kan men niet hun vrienden uitnodigen.

Wanneer een persoon van een huishouden bij een andere persoon thuis is uitgenodigd, dan verbindt zijn/haar volledige huishouden zich, zelfs als deze persoon zich alleen naar de afspraak begeeft. Het is dus bijvoorbeeld niet mogelijk om op de ene dag af te spreken met de ouders en de dag nadien met vier andere mensen.

Deze 4 personen mogen andere personen zijn dan de 2 personen waarmee je gaat sporten.

Denk aan de richtlijnen

  • Respecteer de nodige fysieke afstand (1,5 meter). Bij voorkeur vindt de ontmoeting buiten plaats, bijvoorbeeld op een terras of in de tuin.
  • Het bezoek kan niet doorgaan als iemand van deze personen ziek is.
  • In het kader van de beperkte sociale contacten is het toegestaan om een verplaatsing te maken in België. Het is niet de bedoeling om er een (toeristische) daguitstap van te maken.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.