Welke winkels en diensten zijn open?

Alle winkels en ondernemingen zijn open.

De onderneming voorziet de nodige middelen voor personeel en klanten om de noodzakelijke handhygiëne te kunnen garanderen. Dat kan handgel zijn of een sanitaire voorziening of handschoenen (aangewezen bij het veelvuldig aanraken van koopwaar zonder het te kopen bijvoorbeeld kledingwinkels).

De eigenaar van de winkel is verantwoordelijk om de regels van social distance en van het dragen van een mondmasker te laten naleven.

Check vooraf de voorwaarden van de onderneming.

winkels

Er wordt met maximum 2 personen gewinkeld. Als deze personen geen deel uitmaken van dezelfde sociale bubbel of onder hetzelfde dak wonen, moet de veiligheidsafstand aangehouden worden. Winkels kunnen zelf beslissen om het individueel winkelen te behouden. Eén of twee volwassenen mogen minderjarigen die onder hetzelfde dak wonen of een persoon die nood heeft aan begeleiding vergezellen.

nachtwinkels

Onder nachtwinkels wordt verstaan: iedere vestigingseenheid waarvan de netto verkoopoppervlakte niet groter dan 150 m² is, die geen andere activiteiten uitoefent dan de verkoop van algemene voedingswaren en huishoudelijke artikelen en die op duidelijke en permanente manier de vermelding " Nachtwinkel " draagt.

Nachtwinkels mogen openblijven vanaf het gebruikelijk openingsuur tot 22 uur ‘s avonds.
Tankstations en aangelegen winkels worden niet beschouwd als nachtwinkels.

blijven gesloten:

  • de discotheken en dancings (heropening ten vroegste voorzien op 1 september 2020)
  • jacuzzi’s, stoomcabines en hammams, behalve voor privé-gebruik. Wellnesscentra mogen jacuzzi’s, stoomcabines en hammams privé verhuren, met name op reservatie en enkel voor personen die tot dezelfde sociale bubbel behoren. Bovendien dienen ze na elk gebruik grondig gereinigd te worden zoals voorzien in het geldende protocol.
    Buiten bovenstaande bepaling is gedeeld gebruik van deze voorzieningen niet toegestaan.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.