Werken Olmsebaan stilaan op hun einde

De werken aan de Olmsebaan naderen hun einde. Na voorbereidende werken op maandag 8 juli en het plaatsen van de kleeflaag op dinsdag 9 juli, wordt op woensdag 10 juli de toplaag geplaatst. Bij een vlot verloop geraakt de aannemer mogelijk nog klaar tegen het bouwverlof, dat start op 15 juli.

Planning

Maandag 8 juli: borstelwagen

Op maandag 8 juli wordt de rijweg volledig proper gemaakt met een borstelwagen. Plaatselijke bewoners wordt gevraagd om hun auto vóór 7u van de rijweg te verwijderen. 

Dinsdag 9 juli: kleeflaag

Vermoedelijk in de loop van dinsdag 9 juli wordt een kleeflaag aangebracht om de hechting tussen de verschillende lagen te verzekeren. Rijd of stap niet over deze kleeflaag, want het kan je voertuig of vloerbedekking beschadigen. Het goedje blijft immers aan banden en schoenzolen kleven, met mogelijk spatten tegen het koetswerk en afdrukken op klinkers/vloer tot gevolg.

Plaatselijke bewoners wordt opnieuw gevraagd om hun auto vóór 7u van de rijweg te verwijderen en eventueel buiten de volledige werfzone te zetten indien ze zich er in de loop van dinsdag en/of woensdag nog mee willen verplaatsen. 

Woensdag 10 juli: toplaag asfalt

In de loop van woensdag 10 juli wordt de toplaag van het asfalt geplaatst. Vanaf 19u zal de straat vermoedelijk opnieuw toegankelijk zijn voor personenwagens. 

Einde van de week: zo ver mogelijke afwerking

Op het einde van de week worden de markeringen aangebracht en probeert de aannemer de werf zo ver mogelijk af te werken. Hij streeft ernaar om alles klaar te hebben tegen het bouwverlof, dat start op maandag 15 juli, maar mogelijk is dit pas kort erna. Des te minder de werklui gehinderd worden door plaatselijk verkeer, des te sneller zullen de werken klaar zijn. Dit zal alleszins ruim vóór de oorspronkelijke timing van 1 oktober het geval zijn.

Start bouwverlof: rijweg en fietspad open voor plaatselijk verkeer

De rijweg en het fietspad zullen sowieso tegen het bouwverlof volledig toegankelijk zijn voor het plaatselijk verkeer. De werf- en omleidingssignalisatie voor het doorgaand verkeer zal echter nog behouden blijven totdat de werken voor honderd procent afgewerkt zijn. Doorgaand verkeer dient dus nog steeds de omleiding te volgen via Burgemeester Adriaensenlaan, Borgerhout, Schoolstraat, Beerstraat richting Molsebaan en omgekeerd.

Meer info over de werken vind je hier.

 

Gepubliceerd op maandag 8 juli 2019 9.56 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.