Werken Schoolstraat

Op 1 augustus 2020 starten de werkzaamheden voor de nieuwbouw aan basisschool De Duizendpoot in de Schoolstraat. Vanaf 31 augustus zal de schoolomgeving tussen de Beerstraat en de Boerenkrijglaan afgesloten zijn voor gemotoriseerd verkeer. Fietsers en voetgangers kunnen wel doorrijden.

Vooraf wordt ook het dak van de turnzaal en het sanitair aangepakt. De werken zullen twee jaar duren. Dit betekent dat ook de verkeerssituatie in de omgeving van de school zal wijzigen, en dit in twee fasen.

Fase 1: vanaf 1 augustus tot 30 augustus 2020

Vanaf 1 augustus worden de stoep en de parkeerplaatsen voor de school en in de St. Trudoweg ingenomen door de aannemer. Bewoners kunnen er dan niet meer parkeren of de stoep voor de school gebruiken.

De aannemer begint dan met het stutten van de voorgevel die behouden blijft en start met de afbraakwerken achter deze gevel.

De straat blijft in deze fase toegankelijk voor auto's en fietsers, alsook voor voetgangers, maar dan aan de andere kant van de straat.

Fase 2: vanaf 31 augustus 2020 voor een duurtijd van twee jaar

Vanaf 31 augustus zal de aannemer zijn werf inrichten en zijn kraan te plaatsen.

In deze fase gelden dan volgende verkeersmaatregelen:

  • Ter hoogte van de schoolomgeving wordt de Schoolstraat tussen de Beerstraat en de Boerenkrijglaan volledig afgesloten voor doorgaand verkeer.
  • Fietsers en voetgangers hebben wel altijd doorgang via een doorgangszone.
  • Lokale handelaars en bpost blijven bereikbaar langs de zijde van de Boerenkrijglaan.
  • Als bewoner heb je altijd toegang tot je woning. Al kan je als bewoner ter hoogte van het schoolgebouw niet meer met je wagen tot voor je woning rijden.

Brug Genelaar

Aangezien de werken aan de school samenvallen met de vervanging van de brug ter hoogte van Genelaar komt er een omleiding richting Laakdal. Daardoor zal er bijkomend vanaf 1 september geen doorgang meer mogelijk zijn voor auto's naar Laakdal via de brug in Genelaar.

Voetgangers en fietsers kunnen wel nog tot eind november 2020 de brug gebruiken. Vanaf dan zal er ook voor hen geen doorgang meer mogelijk zijn, want dan wordt de bestaande brug afgebroken. De duur van deze werken zal ongeveer negen maanden in beslag nemen.

Omleiding

De omleiding loopt langs Bevrijdingslaan, Kiezel, Biezenhoed en Langvoort en omgekeerd. 

Gepubliceerd op woensdag 15 juli 2020 9.32 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.