Wildife Taxi Team Midden-Kempen zoekt vrijwillige chauffeurs

Heb jij een hart voor de natuur en wil je graag noodlijdende wilde dieren helpen? Dan is vrijwilliger worden bij het Wildlife Taxi Team misschien iets voor jou!

Het Wildlife Taxi Team Midden-Kempen (WTT) bestaat uit een stevig vertakt vrijwilligersnetwerk van chauffeurs en telefonisten. Dit WTT is actief in het zuidoosten van de provincie Antwerpen. De vrijwilligers zorgen voor telefonisch advies en transporteren het noodlijdende dier naar het dichtstbijzijnde VOC indien de melder hier echt niet zelf toe in staat is. Jaarlijks worden via het WTT duizenden oproepen behandeld. Alle hulp is dus welkom.

Het WTT is op zoek naar geëngageerde dierenliefhebbers die dit team willen versterken als chauffeur. Ge├»nteresseerden kunnen deelnemen aan een gratis info- en opleidingsmoment op zondag 12 februari van 13 tot 16u in VOC Neteland, Langstraat 29/1, 2270 Herenthout. Ook bestaande WTT-chauffeurs die een opleiding wensen, zijn welkom.

We overlopen de werking van het Wildlife Taxi Team en de functie WTT-chauffeur. Vervolgens gaan we aan de slag met enkele praktijkoefeningen.

Inschrijven kan door een e-mailtje te sturen naar afdelingenteam@vogelbescherming.be.

Kandidaten die op deze dag verhinderd zijn, kunnen zich nog steeds aanmelden als chauffeur. Het WTT voorziet iedereen van de nodige begeleiding.

Meer info over het WTT Midden-Kempen vind je op de website van Vogelbescherming Vlaanderen of op de facebookpagina van WTT Midden-Kempen. 

Gepubliceerd op vrijdag 20 januari 2023 9.48 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.