wzc De Berk en Ter Kempen samen aan zet

De raad voor maatschappelijk welzijn besliste tot de oprichting van een nieuwe beheersvorm. Beide woonzorgcentra zullen in de toekomst operationeel aangestuurd worden als 1 woonzorgcentrum.

De huidige juridische structuur van woonzorgcentrum Ter Kempen staat op losse schroeven nu OCMW Tessenderlo en OCMW Ham geen deel meer uitmaken van vzw Ter Kempen. Bovendien wordt het voor kleinere woonzorgcentra steeds moeilijker om het hoofd te bieden aan de grote uitdagingen binnen ouderenzorg.

Daarom stelde het lokaal bestuur een stuurgroep samen die ernstig nadacht over de toekomst van ouderenzorg in Meerhout. Op basis van de demografische prognoses blijkt dat de huidige aanwezige 121 rustoordbedden en 3 kortverblijfbedden, verdeeld over beide woonzorgcentra, nodig zullen zijn in de toekomst.

De stuurgroep concludeerde dat beide woonzorgcentra best werden ondergebracht in een nieuwe beheersvorm zodat het lokaal bestuur de regie kan blijven behouden.

Lokaal bestuur Meerhout is dus de initiatiefnemer van de nieuwe beheersvorm, maar nieuwe partners kunnen toetreden tot de bestuursorganen en eventueel hun zorgvoorzieningen onderbrengen in de nieuwe structuur.

Voor de transitie naar de nieuwe beheersvorm, laat het lokaal bestuur zich begeleiden door deskundigen.

Gepubliceerd op dinsdag 31 januari 2023 8.57 u.

Heb je niet gevonden wat je zocht?

Laat het ons weten.